Show De Bola

Projekt Show De Bola er et fodboldprojekt, som blev startet i 2006 af en tidligere professionel brasiliansk fodboldspiller, Milton. Projektet rækker ud til kvarterets børn og unge igennem fodbold. Formålet er at holde dem væk fra kriminalitet og stoffer samt at opfordre dem til at gå i skole, respektere andre og tage sig af familien. De lærer at Jesus elsker dem og har store planer for dem, samt at de kan blive til noget og gøre en forskel, dér hvor de er.  For at kunne være en del af et fodboldhold i Show De Bola skal børnene passe deres skole og læse lektier. Så med skolegang, lektielæsning og træning flere gange om ugen plus kampe er der ikke tid til at hænge ud på gaden.
Projektet er en del af Youth With A Mission i Recife, Brasilien. Det startede med 15 drenge men tæller i dag over 100 børn og unge.
Tre gange om ugen går frivillige, som er tilknyttet projektet, ud i kvarteret, for at tale med børnenes familier. De taler med familien om, hvordan det går i skolen, i hjemmet og blandt venner. For at holde projektet kørende er de meget afhængige af alt den støtte, de kan få, da projektet hele tiden vokser, og ressourcerne er få.

Leder er tidligere gadedreng

Leder af Show De Bola, Cícero Felix er selv tidligere gadedreng i byen Recife. I dag er han gift og har en søn. Han læser idræt på universitetet og bruger uddannelsen på fodboldprojektet.
Landslederen for Youth With A Mission Danmark, kender den tidligere gadedreng fra sit mangeårige arbejde i Håbets Hus i Recife, Brasilien.

“Skulle jeg beskrive min ven Cícero med få ord vil det blive noget i retning af: En ung mand der ved at give Gud plads til at være Gud i sit liv, har formået at vende et liv som mange dømte som håbløst til at være et frugtbart liv. Det at Cícero har inviteret Gud ind i sit liv, har forvandlet familien og brudt en generations forbandelse af fattigdom, sult og misbrug. Gud har udrettet mirakler i Cíceros liv, så den dreng som Satan forsøgte at ødelægge og dræbe nu er fuld af liv og giver Gud ære ved bare at være i live!”
–   Ulrik Corneliussen

Udfordringer lige nu

De er i projektet 100 % afhængig af gaver og donationer i alt hvad de gør. Det store ønske og behov lige nu er en ny fodboldbane, der kommer til at ligge i udkanten af YWAM-centrets område. Banen skal have en bestemt størrelse for at deltage i turneringer, og bliver derved noget større end den nuværende træningsbane. Realiteten i dag er, at de er nødt til at bruge en fodboldbane et stykke væk hver gang der skal spilles kamp mod nogle udefra, hvilket er dyrt både i transport og leje af banen. Sammen med fodboldbanen skal der bygges omklædningsrum og bad. Hele projektet vil koste omkring 400.000 kr.
Du kan være med til at hjælpe Cícero og de andre i deres arbejde, både ved at bede for dem, men også ved at støtte økonomisk.
Husk at din gave er fradragsberettiget.