PRAKTISK OUTREACH I LETLAND

OUTREACH I LETLAND

30. juni – 6. juli 2024

Pak arbejdshandskerne til en uges eventyr i uge 27 for håndværkere og andre med intelligente og generøse hænder, der ønsker at gøre en forskel. 
Ved byen Liepāja ligger nemlig et fantastisk stykke jord og center der skal bruges til seminarer og lejre, og skabe gode rammer hvor familier kan komme, søge genoprettelse, finde hinanden og finde Gud. Stedet trænger til en kærlig, praktisk hånd for at nå sit fulde potentiale.
Vi var afsted første gang i 2022 og det blev en uforglemmelig uge hvor børn og voksne arbejdede side om side. Vi fik malet, savet, lavet mad over bål, lavet el, vand, sunget, fældet træer, delt, liv, spist kage, badet i havet, lavet tag – alt sammen i højt humør og i godt fællesskab.
Skal du med til sommer?

Familiecenterets vision

Juris og Kristīne leder familiearbejdet ud fra centeret i Liepaja – de kalder stedet The Cave

Målet med stedet er at skabe rum hvor familier kan få styrket deres relationer og få redskaber til fremtiden. Med de rigtige redskaber og muligheder kan familier tage gode beslutninger og lykkes som familie, med sunde relationer til børnene, de unge og forældrene imellem.

Aktiviteter på centeret

Rådgivning for par og familier, arrangementer for familier, seminarer og uddannelsesprogrammer for familier, familielejre m.m.

En lille gruppe tager afsted nogle dage i forvejen og gør klar til arbejdet. Hele gruppen har fælles opstart søndag aften på centeret, hvor vi møder hinanden og får overblik over dagene.

Transport

Vi har fælles start og afslutning i Liepāja, men transporten fra Danmark til Liepāja vælger du selv.

Her et par alternativer:

Fly:

Billund – Riga (RIX) hvorefter 215 km kørsel i lejet bil.

Kastrup til Palanga (PLQ) i Litauen, efterfulgt af 50 km i lejet bil. Det er enkelt at leje bil i lufthavnen.

Bil – Færge:

Via Tyskland og Polen (kørsel: ca. 1928 km)
Via Sverige: Færge fra Karlshamn til Klaipeda i Litauen (heraf kørsel: ca. 917 km).
Via Tyskland: DFDS Færge fra Kiel til Klaipeda i Litauen.

Der er blot 74 km fra Klaipeda til centeret.
Følge GPSen til destinationen: 56°22’30.5″N 21°09’09.7″E

Lad os bruge facebook gruppen til at koordinere med hinanden, for at tage samme færge eller fly.

Planen i grove træk

Søndag
Hvor svært kan det være… at køre til Billund eller Kastrup og hoppe på et fly til enten Riga eller Palanga, leje en bil og køre til Liepāja, hvor Juris og Kristina vil modtage os med med åbne arme og aftensmad, – og fortælle os om visionen og vores specifikke projekt.

Vi slutter dagen med at bede sammen og lave en plan for næste dag, før vi stikker tæerne i vandet… drikker aftenkaffe og synger en godnatsang og går til køjs.

Mandag – Fredag
Står op, spiser morgenmad, samles til en kort andagt og bøn for derefter at gå i krig med arbejdet. Vi finder også tid til at gå lidt på opdagelse i området, og nyde den lettiske kultur, natur og kulinariske opfindelser.

Lørdag
Vi pakker sammen, nyder en fælles brunch og laver madpakker, kysser og krammer og vinker farvel – med skønne oplevelser på nethinden og forhåbentligt alle fingre intakte.
Vender næsen mod Danmark, eller måske en uges ferie i det smukke Baltikum.
Vi afslutter officielt med brunch lørdag.