Kære læser
 
Sommer og ferie står for døren, og også næste stayConnected. Er du én af dem der oplever, at det slet ikke er så nemt at komme tilbage til de sociale vaner, vi havde før corona? Psykolog Marianne Thorlund fortæller her i mailen hvorfor genåbningen kan være uventet hård for os. Herudover får du et lille indblik i hvad det vil sige at være frivillig i YWAM i Danmark og kan læse om Sjellebro-basen, der deler kaffe ud til de lokale.
Vi nærmer os sommerens lejre REVIVAL CAMP og Fjellerup Familielejr. Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig, så har du muligheden her længere nede. 

Som altid har vi både bedeemner og kalender til dig.

Rigtig god fornøjelse!
Mette
Del Del
Send til en ven Send til en ven
Ovenstående er titlen på en bog af Tomas Sjödin og en sætning fuld af håb – og håb har vi brug for i denne tid. Efter mere end et år med restriktioner, nedlukning, hjemmeskole og hjemmearbejde håber vi nu alle, at vi snart kan vende tilbage til vores almindelige hverdag. 

Samtidig oplever mange at det ikke er så let at komme tilbage til hverdagen igen, som vi forventede. Flere børn og voksne fortæller om øget træthed, tristhed, ængstelighed og angst. Det kan virke mærkeligt når vi nu pludselig ”må” det, vi har længtes efter. 

Vores indre alarmsystem
Det kan her være hjælpsomt at tage ”et kig” på vores hjerne. Den er blandt andet skabt til at beskytte os og scanne vores omgivelser for fare og mulige trusler: ”Er der noget, som kan true mit liv eller udgøre en fare for min trivsel?”. 

Hele det sidste år har vi alle været en del af et samfund der igen og igen har fortalt os, at vi er i fare. Vi skal passe på for ellers… kan det gå grueligt galt både i Danmark, men også i hele verden. Vi har fået at vide at hvis ikke vi bliver hjemme, bruger mundbind, afskærer os fra sociale kontakter og aktiviteter, så kan vi i yderste konsekvens dø eller blive skyld i, at andre dør. Det har hjernen helt instinktivt reageret på. Vi har alle forsøgt at overleve og beskytte os. Selvom du måske ikke har gået og følt dig i ”alarm-tilstand”, så kan du være sikker på at din hjerne har opfanget at der er fare på færde, og at den skal være vagtsom. 

I gang igen
Nu skal vi så i gang igen med alt det vi igennem lang tid har fået at vide er ”farligt”, og vi kan føle os trætte og sårbare fordi vores hjerne, og dermed vores sanser og følelser, skal vænne sig til at være ude i verden igen og tro på, at det er trygt nok. 

Det tager tid og kræver langsom tilvænning, for nogle mere end andre. 
Ligeledes har vi længe været vant til færre indtryk, krav og sociale kontakter – og pludselig at opleve dem igen kan være overvældende. Især har vi været uvant med større sociale grupper, og det kan medføre at vi reagerer med ubehag og træthed, når vi er sammen med andre. Vores sociale muskel er ”utrænet”. 

Personlig “genoptræning”
Vi kan derfor også have brug for en langsom ”gradvis genåbning” i vores eget liv uden krav til os selv om straks at være tilbage i ”normalen” hvor vi tillader krop og sind at have brug for pauser og behandler os selv med venlighed, når vi mærker øget træthed, ængstelse eller tristhed. 

Det er en naturlig reaktion på den voldsomme belastning vi hver især og som samfund har stået i. Der er altså ikke nødvendigvis noget galt, når du mærker følelsesmæssige reaktioner på at skulle i gang igen. Det er faktisk helt normalt. 

Step by step
Tillad dig selv en ”gradvis genoptræning”. Kast dig ikke straks over det samme som før – tillad dit sind og krop at blive trænet op til hverdagens tempo, mails og aktiviteter. Du kan samtidig bruge overgangsperioden til at tænke over – hvad har du savnet det sidste år og ønsker tilbage i dit liv? Er der mon noget fra hverdagen før corona, som du ikke har savnet, og som du derfor vil vælge fra fremover? 

Marianne Thorlund er fast deltager på YWAMs familielejr. Hun arbejder med terapi og undersøgelser i PsykologCenter Aarhus.
 
Det er en stor glæde at have nogle fantastiske frivillige i YWAMs fællesskab. De giver nogle timer eller en hel dag, hvor de klipper græs eller hjælper med forskelligt praktisk arbejde, projekter og events. Nogle har bestemte kompetencer, som eks. elektriker, men det er slet ikke et krav. Har du tid og lyst til at blive frivillig i YWAM? Så kontakt os endelig. Herunder skriver én af vores frivillige på Sjellebro lidt om hendes baggrund, og om hvorfor det at være frivillig giver mening for hende. 
 
Jeg hedder Berith. Jeg bor i Aarhus med min mand og to børn og har lige færdiggjort min anden barsel. For nyligt tog jeg beslutningen om fortsat at gå hjemme med min mindste pige, Olivia, og har derfor overvejet, hvordan jeg bedst kan trives i det. 
 
Vil gerne gøre en forskel og bruge tid med Gud
Jeg har et stort ønske om at Olivia og jeg sammen skal være noget for andre mennesker mens min store dreng, Lukas, hygger sig med vennerne nede i børnehaven. Min drøm har længe været at kunne tjene sammen med Olivia, og samtidig få noget socialt samvær og tid med Gud. 
 
YWAM ligger mig særligt på hjerte. Det er et sted jeg oplever Gud bare er til stede. Jeg var på DTS i Australien som ung og har været teenageleder på YWAMs familielejre herhjemme i Danmark. Sidenhen har jeg savnet YWAM og vil gerne bruge mere tid dér. 
 
Mission på familiens præmisser
Det er vigtigt for mig at min tjeneste foregår på Olivias præmisser. Vi har derfor indrettet det sådan, at Olivia og jeg dedikerer en formiddag om ugen til at være på Sjellebro. Vi ankommer så vi når at deltage i bøn og lovsang og mens Olivia får sin lur, er der tid til at jeg kan tjene med og arbejde. Nogle dage når jeg kun at arbejde to timer, andre flere. Når Olivia vågner, vender vi snuden hjem i god tid til at hente storebror i børnehaven. 
 
Får en masse igen
Det opløfter mig både i mine tanker og mit humør at være på Sjellebro. Jeg oplever, at jeg den ene dag om ugen får vendt mit fokus væk fra mig selv, får set andre mennesker og får noget Gud-tid. Selvom jeg får brugt noget energi, giver det mig en hel masse igen. Det er skønt at den smule tid jeg kan give hver uge også har en værdi, for jeg nyder det.
 
Læs mere om at blive frivillig her
Fremtiden er svær at forudse har de fleste af os nok erkendt, men hvad gør vi når vi ikke kan række ud til mennesker, som vi plejer? En dag opstod en simpel idé på Sjellebro-basen til at bringe smil på læberne på trods af corona. Vi bad og besluttede at afprøve den.

Der var lige blevet åbnet op for foreningsaktiviteter udendørs, så med plakater med “Gratis kaffe” og vores barista-maskine tog vi op til den lokale landsbys Dagli’Brugs fredag eftermiddag.

Vi havde længe ønsket at være mere synlige og relevante helt lokalt, og en kop kaffe syntes at være en god, ukompliceret måde at starte samtaler på.

Den varme modtagelse var overvældende. De fleste ville gerne snakke, og der udviklede sig hurtigt en hyggelig stemning på parkeringspladsen. Samtalerne gik på kryds og tværs eftersom flere af vores “kunder” kendte hinanden, og der har været stor opbakning til os til at komme tilbage. Efter at have været der en del gange, er et par stykker blevet bedt for, og vores naboer opfordrer nu hinanden til at komme, når vi sætter op.

Det var en super simpel idé en tilfældig formiddag, men Gud bruger den. Det er så opmuntrende! 
Støt YWAM

Bed sammen med os for:

  • For Indien. I maj samlede YWAM Danmark og partnere ind til corona-ramte fattiges behandling i Mumbai. Der kom 43.000 kr ind. Bed fortsat for befolkningen i Indien, at de må møde Guds kærlighed, beskyttelse og helbredelse. 
  • For at vi i genåbningstiden må komme godt i gang igen. Mod ensomhed og isolation, for visdom og ny styrke til den sociale muskel.
  • Vores frivillige - både i København og på Sjellebro. Bed gerne for at flere må slutte sig til.
  • For vores tiltag på Sjellebro med at række ud i lokalområdet; at der må blive skabt flere gode relationer, at fordomme mod kristne og Jesus må blive brudt, at folk må komme til at kende Jesus.
  • For sommerens lejre, REVIVAL CAMP og Familielejren i Fjellerup. Bed for visdom i afviklingen og for flere medarbejdere til familielejren - især køkkenet mangler et par ekstra hænder.
  • For flere medarbejdere i YWAM Danmark.
  • For DTSen og for kreativitet og visdom i, hvordan vi navigerer i covid og restriktioner. Bed også for flere elever. 

REVIVAL CAMP

11.-17. JULI

Sæt kryds i kalenderen i uge 28 og tilmeld dig nu!
Kom med på vores youth camp på efterskolen Alterna i Hillerød.
Det bliver en uge, hvor resten af dit år også bliver “sat on fire”. 
For unge mellem 15-25 år.

 
Tilmeld dig nu!
YWAM Danmark inviterer denne gang til at samles i København. 
Vi håber, at det giver jer, der ikke bor tæt på Sjellebro, mulighed for at være med.

Tilmelding er nødvendig på grund af forplejning og restriktioner. Det præcise sted for årsmødet kommer senere sammen med tilmeldingsmulighed på vores hjemmeside www.ywam.dk. 

Mødet bliver kl. 16-17
 
Dagsorden:
Valg af dirigent
Bestyrelsens beretning
Forslag til godkendelse
Fremlæggelse af regnskab
Valg til bestyrelsen
Valg af revisor
Evt.
 
Forslag, der ønskes behandlet skal være modtaget af formanden, Henrik Thomsen, inden 6. august.
Email et forslag
Den seks måneder lange discipelskabstræningsskole handler om at kende Gud og gøre ham kendt. 

Forløbet består af tre måneders livsforvandlende undervisning på Sjellebros naturskønne center udenfor Randers, i Færøernes enestående vilde natur og ø-kultur og i wonderful wonderful Copenhagen

Discover your destiny
Først modtager vi livsforvandlende undervisning på engelsk (oversættelse til dansk efter behov) i et spændende internationalt og tværkirkeligt miljø. 
Erfarne undervisere fra ind- og udland vil dække emner som: Helligånden, at høre Guds stemme, Guds hjerte for nationerne … og meget andet. 
Herefter rejser vi sammen til Brasilien eller Østeuropa for at forsøge at være Jesu hænder og fødder og gøre ham kendt, ved at bringe håb og hjælp til mennesker i nød. 

16. september 2021 - 4. marts 2022
Forvent forvandling, nye venner, hvalkød på tallerkenen, en kærlighed til nationerne … og spændende oplevelser i en slidt rygsæk!
 
Tilmeld dig nu!
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
ywam.dk
ywam.dk
Det er med tungt hjerte og udpræget hængemule, at vi ser os nødsaget til at skubbe Letlandsturen til uge 27 næste år 2022.

For indrejse til Letland kræves der i øjeblikket “fuld vaccination + 15 dage”, hvilket udelukker de fleste af os. Ligeledes blinker Letland fortsat ‘orange’ fra dansk side. Situationen kan naturligvis ændre sig, men for at give alle mulighed for at lave alternative planer i 28, finder vi det bedst allerede nu at udsætte planerne. 

Juris og Kristine i Letland har fuld forståelse for vores beslutning. Til vores store glæde og begejstring, har de fået blod på tanden og besluttet at holde fast i uge 28, hvor lokale letter inviteres til at komme og hjælpe med diverse praktiske opgaver. 

Vi håber også at I har lyst til at holde fast i planen, og skubbe outreachen til 3.-9. juli, 2022. Ligeledes fortsætter indsamlingen til formålet. 

Alternative muligheder i år
  • HVIS du er færdigvaccineret (+15 dage) i uge 28 og har lyst til at give en hånd sammen med vores lettiske venner i denne uge eller senere på året, kan du skrive en mail til Juris.
  • Der overvejes en mindre outreach til Letland i efterårsferien (17.-23. oktober). Mere information følger på hjemmeside og Facebook. 
Må Gud give os alle en skøn sommer, og rigtigt gode alternative planer for uge 28.

 
Facebook
Facebook
Email til Juris
Email til Juris
ywam.dk
ywam.dk
Hovedtaler er Sam Hoffman fra Tyskland. Han er forbøns-missionær - p.t. bosiddende i Grækenland, hvor han arbejder blandt flygtninge. Sam vil undervise om vores åndelige arv, og hvordan vi kan bede for vores familie.

Tilmeld dig nu
Tilmelding er åben for camping og telt.

Alle værelser er desværre optaget, men du har mulighed for at skrive dig på ventelisten.
 
Tilmeld dig her

Dit medlemskab er meget mere end prisen på kontingent. Medlemskab er vigtigt for at vi kan fungere som forening i Danmark. Invitér gerne en ven til også at blive medlem.

Enkeltmedlemskab: 150 kr. årligt.
Familiemedlemskab: 350 kr. årligt.

Det er så nemt at gøre en forskel. Støt os ved at blive medlem.

Vidste du: at du også har mulighed for at blive partner med Ungdom med Opgave med et fast beløb om måneden og fradragsret? Ring og hør nærmere på 86974055 eller skriv os en mail.

Bliv medlem
Skriv os en email

Kalenderen:

 
JULI    
11.-17. REVIVAL CAMP Alterna
     
25.-31. Fjellerup Familielejr Djurslands Efterskole
     
AUG.    
28. Årsmøde København
     
SEPT.    
16.- Hands & Feet DTS Sjellebro
     
30. YWAM Night - Guds karakter Sjellebro
     
OKT.    
7. YWAM Night - Bibelen Sjellebro
     
14. YWAM Night - Åndelig autoritet Sjellebro
     
16.-21. Compassion Adventures Mexico
     
18.-22. KKI Rudehøj Efterskole
     
21. YWAM Night - Korset Sjellebro
     
23.  DTSen tager til Færøerne
     
     
 
YWAM København har worship night mandag aften kl. 19-21 på Knabrostræde 26. Vi er også stadig på livestream på Facebook-siden YWAM Copenhagen.

Hold øje med vores hjemmeside og Facebook-side for både YWAM Danmark og YWAM København.

Vi tager forbehold for ændringer i kalenderen.
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
ywam.dk
ywam.dk
Email
Email
Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.
*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

Vores adresse er:
*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|* *|END:IF|*

Ønsker du at ændre måden, du modtager vores e-mails?
Du kan ændre instillingerne her eller afmelde dig vores mail-liste her.

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*